12.03.2016 na Zamku Dubiecko odbył się II Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej im. Hanny Szymanderskiej oraz II Edycja Dań Dworskiej Kuchni Myśliwskiej. Rafał Targosz zasiadł w gronie Jury, które oceniało uczestników kulinarnych zmagań.

W Jury zasiedli również: Waldemar Hołówka – przewodniczący Jury, Mirosław Drewniak  - sekretarz Jury, Jarosław Walczyk, Stefan Birek, Jarosław Uściński, Janusz Pyra oraz Marek Widomski.

Cykliczny Festiwal miał celu szeroko pojętą edukację dotyczącą początków kuchni polskiej wywodzącej się z kuchni myśliwskiej, która głównie miała miejsce na dworach, pałacach czy w zamkach. Był zarazem pokazem sztuki kulinarnej, mającym na celu powrót do tradycji  i wykwintności dań szlachecko – magnackich ściśle związanych  z tradycjami kuchni myśliwskiej.

Organizatorami Konkursu byli: Zamek Dubiecko oraz Fundacja Klubu Szefów Kuchni. Konkurs nominowany jest do Kulinarnego Pucharu Polski.

źródło zdjęcia: www.zamek.dubiecko.com

źródło zdjęcia: www.zamek.dubiecko.com

źródło zdjęcia: www.zamek.dubiecko.com

źródło zdjęcia: www.zamek.dubiecko.com

źródło zdjęcia: www.zamek.dubiecko.com

źródło zdjęcia: www.zamek.dubiecko.com

Wszystkie fotografie z wydarzenia dostępne są w witrynie internetowej Zamku Dubiecko -> pod tym linkiem.

Autorem zdjęć jest Tadeusz Poźniak.

Tagi:,