22 marca 2012 roku odbyła się IV edycja konkursu Roberta Sowy "Kulinarny Talent 2012". Rafał Targosz zasiadł w gronie Jury, które oceniało uczestników kulinarnych zmagań. Konkurs odbył się podczas XVI Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro, w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie.

W Jury, razem z  Rafałem Targoszem zasiadł Jerzy Pasikowski (Prezes Fundacji Klubu Szefów Kuchni), Tomasz Jakubiak (kucharz i dziennikarz kulinarny) oraz Mikołaj Hęciak (szef kuchni Tapas Steak Restaurant OLÉ). Uczestników oceniało również Jury degustacyjne, reprezentowane przez gwiazdy: Martę Grycan, Mateusza Borek, Bożydara Iwanow i Romana Kołtoń.

Więcej informacji o konkursie i jego zwycięzcach znajdziecie Państwo na stronie www.sowarobert.pl.

Źródło fotografii głównej:  Fundacja KSK na FB

Kulinarny Talent 2012

źródło zdjęcia: www.sowarobert.pl

„Kulinarny Talent” to organizowany przez Roberta Sowę konkurs, który pozwala odkryć wybitne zdolności wśród młodych i zdolnych kucharzy. Dzięki przyjętej formule uczestnicy mogą zaskoczyć finezją i pomysłowością. Wyznacznikami ich pracy są innowacyjność i umiejętność twórczego łączenia składników i smaków. Tym samym konkurs staje się sposobem na poszukiwanie nowych kierunków w gastronomii. Przyświeca mu również bardzo istotny cel, bo jednym z zamierzeń projektu jest zachęcenie młodych ludzi do tego, by rozwijali się zawodowo i poznawali nowe trendy  kulinarne.

Kulinarny Talent 2012

źródło zdjęcia: www.sowarobert.pl

Tagi:,