Trening Smaków to projekt mający na celu wsparcie przedsiębiorstw - prowadzących działalność związaną z usługami gastronomicznymi -  w zakresie szkolenia ich pracowników.

Przez najbliższy rok, w cyklu kilkunastu szkoleń, zawodowi kucharze z województwa małopolskiego będą mieli okazję zgłębić tajniki kuchni z różnych zakątków świata oraz poznać techniki przyrządzania typowych dla nich dań. Pod okiem trenerów będą doskonalić umiejętności samodzielnego przyrządzania zaprezentowanych potraw oraz ich odpowiedniego serwowania. Każde szkolenie zakończone będzie degustacją przyrządzonych dań.

W ramach przygotowanego projektu Rafał Targosz będzie prowadzić szkolenia z zakresu kuchni francuskiej.  Realizacja przewiduje zajęcia zarówno teoretyczne, jak i praktyczne. Szkolenia realizowane będą w grupach 10-os., w systemie jednodniowym co tydzień lub co dwa tygodnie.

Organizatorem szkoleń jest firma EVACO, która na potrzeby szkoleniowe, przygotowała nowoczesne zaplecze kuchenne. Projekt współfinansowany jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

Więcej informacji o szkoleniu:  www.trening-smakow.pl

Tagi: