6 lutego w Gazeta Cafe na ulicy św. Anny w Krakowie odbyła się degustacja pączków z 11 krakowskich cukierni. Jej celem było opracowanie rankingu i wyłonienie najlepszego pączka w Krakowie.
W Jury Rafał Targosz zasiadł razem z Michałem Niezabitowskim (dyrektor Muzeum Historycznego Miasta Krakowa), Krzysztofem Jakubowskim (publicysta, miłośnik i popularyzator historii Krakowa, autor książki "Kawa i ciastko o każdej porze" o dawnych krakowskich kawiarniach i cukierniach), Agnieszką Kozak (dziennikarka, redaktorka działu Kuchnia portalu Zwierciadło.pl, autorka kulinarno-podróżniczego bloga "Ugryzienie Kozak") i Antonim Madejem (piekarz, znawca historii, wieloletni biegły sądowy z zakresu piekarnictwa).
Relacja z przebiegu rankingu krakowskich pączków ukazała się w Gazecie Wyborczej. Tekst dostępny jest również TUTAJ.
fot. Mateusz Skwarczak / Agencja Gazeta
Skomentuj
Twój adres e-mail nie będzie publicznie dostępny. Pola wymagane są zaznaczone *