10 kwietnia, w ramach projektu „Profesjonalne zarządzanie gastronomią w Europie - wymiana doświadczeń", Rafał Targosz wyrusza w kulinarną podróż do Hiszpanii.

Projekt zakłada wymianę doświadczeń na poziomie europejskim w zakresie systemów zarządzania i organizacji pracy w zakładach gastronomicznych, promocję usług gastronomicznych za pośrednictwem kuchni narodowej, a także wizyty studyjne u lokalnych przedsiębiorców produktów spożywczych.

Podczas wizyty w Barcelonie odbędzie się intensywne dwudniowe szkolenie z tradycyjnej kuchni hiszpańskiej w Hofmann Cooking School. Ważną częścią programu będzie zwiedzanie słynnych katalońskich targów m. in. La Boqueria oraz innych tradycyjnych miejsc, w których uczestnicy będą mieli okazję skosztować lokalne specjały. W programie uwzględniono także krótkie szkolenie z kuchni molekularnej. Podczas wizyty w La Rioja grupa odwiedzimy słynne winiarnie oraz spotkamy się ze znamienitymi producentami wina. Wyjątkową atrakcją wyjazdu będzie możliwość spożywania posiłków w najlepszych hiszpańskich restauracjach, często wyróżnionych gwiazdkami Michelin, takich jak Martin Berasategui, Arzak lub Mugaritz.

Uczestnicy Projektu otrzymają po 2 certyfikaty potwierdzające odbycie szkolenia w Hiszpanii i uczestnictwa w Projekcie współfinansowanym ze środków Unii Europejskiej. Pierwszy certyfikat podpisany zostanie przez strony partnerskie organizujące wymianę doświadczeń polsko – hiszpańskich, drugi wydany przez Narodową Agencję Programu Leonardo da Vinci – tzw. EUROPASS – potwierdzający zdobyte umiejętności na szkoleniu za granicą.

Projekt realizowany jest przy wsparciu finansowym Komisji Europejskiej w ramach programu „Uczenie się przez całe życie”.  Promotorem Projektu i organizatorem jednocześnie jest FPMS – Doradztwo Unijne Joanna Ochniak.

Tagi:,