"Ukazanie się Gault & Millau  stanowi wielkie wyróżnienie  dla naszych szefów kuchni. To dzięki ich pracy i  i ich pojawianiu się w coraz szerszych kontekstach na rynkach międzynarodowych, jeden z dwóch najbardziej prestiżowych przewodników gastronomicznych świata zainteresował się naszym krajem. Po raz pierwszy w historii restauracje we wszystkich zakątkach Polski miały szansę  zostać obiektywnie, profesjonalnie ocenione. Po raz pierwszy na główny plan zostali wysunięci szefowie kuchni. Po raz pierwszy wreszcie o ocenie decyduje wyłącznie jakość serwowanego jedzenia oraz kunszt kucharzy i poziom obsługi klientów..."

Justyna Adamczyk Redaktor Naczelna G&M Polska

To pierwsza polska edycja drugiego po Michelin międzynarodowego przewodnika kulinarnego Gault & Millau, obecnego dotąd w 9 krajach. Gault & Millau posiada system ocen zawierający skalę od 1 do 20 oraz wyróżnienia w postaci czapek kucharskich w liczbie 1 do 5. ZaKładka otrzymała w tej edycji dwie!

Tagi: